Recepty

Recepty > kuře > jehla z krůtích stehen s cibulí, uzeným bůčkem a zelenou paprikou

Jehla z krůtích stehen s cibulí, uzeným bůčkem a zelenou paprikou

Potřebné suroviny:

600 g vykostěného masa z krůtích stehen (3-4 stehna), sůl, pepř, 200 g menší cibule, 150 g částečně uvařeného uzeného bůčku, 4 zelené papriky, lžíce sádla

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do misky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Bůček nakrájíme na stejné kousky asi jako maso. Papriku zbavíme semen a krájíme na silnější nudličky. Na špejle nebo sádlem potřené kovové jehly střídavě napichujeme maso z krůtích stehen, cibuli, bůček a papriku. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme na něj připravené maso na jehlách, nepatrně podlijeme vodou. Během pečení jehly obracíme, aby se maso stejnoměrně upravilo, poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem.

Další jídla:
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Marinované kuře s bramborem.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Krůtí maso na paprice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla jehla z krůtích stehen s cibulí, uzeným bůčkem a zelenou paprikou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.