Recepty

Recepty > polévky > jelítková polévka s brambory

Jelítková polévka s brambory

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 malá jelítka, 1 lžička majoránky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, větší hrst krup, uvařené brambory

Recept na přípravu:

Do hrnce vymačkáme obsah jelítek, zalijeme litrem vody, přidáme majoránku, masox, opepříme, a povaříme asi 10 minut. Přidáme zvlášť uvařené kroupy, rozmačkaný česnek a podle chuti dosolíme. Při podávání na talíři rozmačkáme uvařenou bramboru a zalijeme polévkou.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Kapustová polévka z vývaru.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jelítková polévka s kroupami

Recepty
Motto

Jelítková polévka s brambory přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.