Recepty

Recepty > polévky > jelítková polévka s česnekem

Jelítková polévka s česnekem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 jelítka, 2 stroužky česneku, 1/4 hrnku vařených krup, majoránka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

V litru vody rozvaříme pokrájenou náplň z jelítek, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme a osolíme. Vmícháme uvařené kroupy, přidáme nasekanou petrželku a prohřejeme. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

Další recepty:
Houbová polévka na kyselo houby vaříme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Uzená fazolová polévka z předem namočených fazolí.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Polévka z klobásy nakrájené.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Krkonošské kyselo podáváme s ve slupce uvařenými brambory.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Jelítková polévka s kroupami

Recepty
Motto

Jelítková polévka s česnekem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.