Recepty > polévky > jemná bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g brambor, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 litr vody, 50 g másla, 1 cibule, 250 ml smetany, 2 vaječné žloutky, petrželka, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme ji na másle a přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Přidáme brambory nakrájené na drobné kostičky, které v polévce uvaříme doměkka. Před podáváním zašleháme do horké polévky žloutky rozmíchané ve smetaně a již nevaříme. Polévku ochutíme rozsekanou petrželkou.
Další recepty:
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Chalupnická polévka z podmáslí s toastíky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
italská zeleninová polévka minestrone se strouhaným parmezánem.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Koprová omáčka z podmáslí a smetanou.
Jihočeská bramboračka
Jemná bramboračka přináší na české talíře svoji chuť.