Recepty > polévky > jemná bramboračka se žloutkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 brambory, sůl, 1/2 hrnku mléka, 1 vaječný žloutek, lžička másla, 3 lžíce posekané čerstvé pažitky
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Žloutek rozkvedláme v mléce. Měkké brambory v polévce rozmixujeme, přilijeme mléko se žloutkem, přidáme kousek másla a necháme přejít varem. Když polévka přestane vařit, vmícháme pažitku, dosolíme a podáváme.
Další recepty:
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Krémová česnečka z mléka.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Kapustová polévka z vývaru.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Jemná bramboračka
Jemná bramboračka se žloutkem přináší na talíře svoji chuť.