Recepty

Recepty > polévky > jemná bramboračka z brambor uvařených ve slupce

Jemná bramboračka z brambor uvařených ve slupce

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 5 porcí: 75 dkg brambor, sůl, 10 dkg zeleniny
Jíška: 2 dkg másla, 2 dkg mouky, kmín, 1/4 litru kyselé smetany, 2-3 vaječné žloutky, 1 žemle, 1,5 dkg másla

Recept na přípravu:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Světložlutou máslovou jíšku zředíme zeleninovou osolenou polévkou, přidáme trochu kmínu, oloupané prolisované brambory a povaříme. V polévkové míse smícháme kyselou smetanu se žloutky a za stálého míchání přidáváme povařenou polévku. K polévce podáváme na másle usmaženou, na nudličky nakrájenou žemli.

Další recepty:
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Jemná bramboračka

Recepty
Motto

Jemná bramboračka z brambor uvařených ve slupce přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.