Recepty > polévky > jemná česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, celá palička česneku, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, sůl, 2 kostky hovězího bujónu, sůl, 250 ml smetany na vaření, naťová cibulka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zpěníme oloupaný rozmačkaný česnek, zasypeme moukou a upražíme velmi světlou česnekovou jíšku. Zalijeme litrem vody a promícháme. Lehce osolíme, přihodíme bujón a povaříme 10 minut. Poté přilijeme smetanu a necháme krátce přejít varem. Při podávání posypeme na talíři nakrájenou natí cibulky.
Další recepty:
Kuřecí vývar s drobením a nakrájeným masem.
Krémová česnečka z mléka.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kapustová polévka z vývaru.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Polévka z hlavy kapra
Jemná česnečka přináší na talíře svoji chuť.