Recepty > polévky > jemná cibulačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 3 cibule, sůl, kmín, 2 lžíce mouky, 500 ml mléka, 1 vejce, pažitka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a 10 minut vaříme. Do hotové polévky přidáme mléko s rozšlehaným vejcem a vše prohřejeme. Cibulačku ochutíme nadrobno nakrájenou pažitkou.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Babiččina bramboračka do které přidáme rozmačkaný česnek.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Italská zeleninová polévka minestrone podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept jemná cibulačka.