Recepty > omáčky > jemná cibulová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 bílá cibule, 1 žlutá cibule, máslo, 1 zeleninová kostka + 700 ml vody, 3 lžíce hladké kukuřičné mouky, 100 ml sladké smetany, Solčanka
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle zpěníme obě pokrájené cibule, přidáme kukuřičnou mouku a promícháme. Zalijeme vroucí vodou s rozpuštěnou zeleninovou kostkou a chvíli povaříme. Přilijeme sladkou smetanu, dochutíme Solčankou a omáčku rozmixujeme dohladka. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou a brambory.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Boloňské špagety jsou klasický recept.
Houbová omáčka se smetanou z čerstvých hub.
Špagety Carbonara uhlířské.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Cibulová polévka se sýrem nastrouhaným.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje jemná cibulová omáčka a recept na přípravu.