Recepty > polévky > jemná krémová mrkvová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 mrkve, 1/2 květáku, 1 cibule, 2 litry drůbežího vývaru, 1 lžíce másla, 1/2 svazečku kopru, 1/4 lžičky kari, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Zeleninu omyjeme a oloupeme. Mrkev nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky a cibuli nasekáme nadrobno. Na másle osmažíme cibuli, přidáme mrkev, květák a zalijeme vše drůbežím vývarem. Vaříme na menším plameni pod pokličkou dokud zelenina není měkká. Vylovíme pár hezčích růžiček květáku a zbylou polévku v hrnci rozmixujeme. Po rozmixování dochutíme kari, muškátovým oříškem, solí a čerstvě nadrceným pepřem. Krémová mrkvová polévka se již jen krátce povaří. Podáváme ji ozdobenou dříve odebranými růžičkami květáku a případně podle chuti čerstvým nasekaným koprem.
Další recepty:
Krémová česnečka rozmixovaná.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Mrkvová polévka s rýží
Jemná krémová mrkvová polévka má své kouzlo.