Recepty > omáčky > jemná omáčka ke zvěřině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g meruňkové zavařeniny, 120 g naložených slazených brusinek, šťáva z poloviny citronu, šťáva z poloviny pomeranče, 1/8 litru červeného sladkého vína, 30-40 g tlučeného cukru, 1 lžička Worchesterové omáčky, 4 zrnka rozdrceného bílého pepře, trocha nastrouhané citronové kůry (pouze žlutá část), sůl
Jak připravit tento recept:
Meruňkovou zavařeninu, brusinky, citronovou a pomerančovou šťávu, Worchesterovou omáčku, cukr, sůl a víno umícháme v míse. Omáčku opepříme, přidáme citronovou kůru a promícháme.
Další recepty:
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Boloňské špagety jsou klasický recept.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Koprová omáčka se smetanou.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou a brambory.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Jemná bramborová polévka do níž přidáme kousek másla.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Cibulová polévka se sýrem nastrouhaným.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje jemná omáčka ke zvěřině a recept na přípravu.