Recepty

Recepty > omáčky > jemná omáčka z šafránu

Jemná omáčka z šafránu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 porce libové uzené krkovičky, světlá jíška, sušený šafrán, česnek, sůl, podravka

Jak připravit tento recept:

Uzené maso uvaříme do měkka. Z vývaru scedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a přidáme jíšku, důkladně rozvaříme a přidáme šáfrán. Vznikne žlutá omáčka, kterou dochutíme třeným česnekem a osolíme nebo dochutíme podravkou. Nakonec směs přecedíme přes husté síto.

Uzené maso nakrájíme na plátky a přelité omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Další recepty:
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Jemná bramborová polévka do níž přidáme kousek másla.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Boloňské špagety jsou klasický recept.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Koprová omáčka se smetanou.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou a brambory.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Cibulová polévka se sýrem nastrouhaným.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Cibulová omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje jemná omáčka z šafránu a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.