Recepty > kuře > jemná polévka panádlová s drůbežími žaludky
Potřebné suroviny:
250 g drůbežích žaludků, 1,5 l vody, sůl, 1/4 celeru, 4 tvrdší žemle, muškátový květ, 250 ml sladké smetany 12 %, petrželka
Postup přípravy:
Očištěné žaludky dáme do tlakového hrnce a zalijeme vodou. Přidáme i dobře očištěný celer v celku a sůl. Vaříme asi 30 minut. Pak hrnec buď ochladíme, nebo vypustíme páru, víko sejmeme a zjistíme, zda jsou žaludky měkké. Část vývaru slijeme a přidáme do něho na menší kousky rozlámané žemle a necháme je rozvařit. Chceme-li mít polévku hladkou, krémovité konzistence, pak žemle rozmixujeme. K tomuto základu slijeme pak další vývar, přidáme smetanu a doplníme tence nakrájenými žaludky. Vše jen prohřejeme, ochutíme muškátovým květem a nadrobno nakrájenou petrželkou. Do polévky můžeme také přidat celer, který buď rozmixujeme společně s žemlemi, nebo přidáme na kostičky nakrájený do polévky.
Další jídla:
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla jemná polévka panádlová s drůbežími žaludky přináší na talíř svoji chuť.