Recepty > polévky > jemná polévka z chřestu
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 gramů chřestu, 6 dl sladké smetany, 4 dl masového vývaru, 1-2 žloutky, petrželová nať, sůl
Recept na přípravu:
Oloupaný chřest uvaříme doměkka v osoleném vývaru, scedíme, hlavičky odkrojíme a najemno pokrájené stonky po rozmixování ještě propasírujeme přes síto nebo látku. Do scezeného vývaru vmícháme protlak ze stonků chřestu, žloutky a chřestové hlavičky. Poté prohřejeme, podle potřeby dosolíme a nakonec ochutíme najemno pokrájenou petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Polévka z chřestu zalitá smetanou.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Polévka z bylinek
Jemná polévka z chřestu přináší na talíře svoji chuť.