Recepty

Recepty > polévky > jemná polévka z kopru

Jemná polévka z kopru

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brambor, 1/2 litru mléka nebo sladké smetany, šťáva z poloviny citronu, 1-2 žloutky, svazeček kopru, sůl, kmín, 2 dkg mouky, 3/4 litru vody

Recept na přípravu:

Oloupané očištěné brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do horké osolené vody s kmínem. Když jsou skoro měkké, přilijeme mléko, do kterého zakloktáme mouku. Necháme povařit, přidáme žloutek rozkvedlaný v části odděleného mléka, polévku zakapeme citronovou šťávou a přidáme drobně nasekaný kopr. Nakonec polévku prohřejeme.

Další recepty:
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Žampionová polévka se zeleninou s kostičkami rohlíku.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Krémová chřestová polévka

Recepty
Motto

Jemná polévka z kopru přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.