Recepty

Recepty > polévky > jemná polévka z pórku

Jemná polévka z pórku

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g pórku, 1/2 citronu, bylinková sůl, 1 kostka zeleninového vývaru, 100 ml smetany, bylinková sůl

Recept na přípravu:

Pórek zbavíme listů, nakrájíme na kolečka a na malém množství másla osmahneme, zalijeme vodou, okyseléme šťávou z citronu a vaříme s kostkou vývaru do měkka. Pórek rozmixujeme, dochutíme bylinkovou solí, uvedeme do varu, přilijeme smetanu a necháme znova přejít varem. Jemná pórková polévka se podává s osmaženými kostkami chleba.

Další recepty:
Polévkové nudle můžeme nakrájet nožem.
Červený boršč s masem.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Polévka z pórku s černým chlebem

Recepty
Motto

Jemná polévka z pórku má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.