Recepty > polévky > jemná telecí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g telecího masa, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 litr horkého vývaru, 500g brambor, 600g mražené polévkové zeleniny, sůl, pepř, petrželka
Recept na přípravu:
Maso nakrájejte na centimetrové kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Olej v hrnci silně zahřejte, maso a cibuli na něm opečte do zlatova. Zalijte vývarem a vařte pod pokličkou při mírné teplotě. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Zeleninu nechejte rozmrznout. Nasekejte petrželku. Po 30 minutách přidejte brambory a zeleninu do vřícího vývaru, osolte a opepřete. Po dalších 15 minutách dochuťte, posypte petrželkou a podávejte.
Další recepty:
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Telecí polévka z vývaru.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Telecí vývar s knedlíčky
Jemná telecí polévka má své kouzlo.