Recepty > omáčky > jemná zelná omáčka s červenou čočkou a koprem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrnek loupané červené čočky, 1 hrnek bílého zelí pokrájeného na větší kousky, 1 cibule, 1 lžíce oleje, špetka soli, čerstvý kopr (lze nahradit mraženým či sušeným), olej, sůl, zeleninový vývar nebo horká voda, jablečný ocet
Jak připravit tento recept:
Na rozpáleném oleji orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli spolu se solí. Chvíli restujeme a když zelenina začíná vonět, přidáme propláchnutou červenou čočku, lehce orestujeme a podlijeme horkým vývarem nebo horkou vodou jen tolik, aby voda nepřečnívala zeleninu a čočku. Přiklopíme pokličkou a pár minut dusíme do měkka. Vypneme a ponorným mixérem rozmixujeme obsah hrnce do hladka. Stáhneme z plotny, přidáme nasekaný čerstvý kopr a dochutíme jablečným octem.
Další recepty:
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Kuřecí kung-pao s rýží kterou uvaříme podle návodu.
Jogurtové těsto na pizzu pečenou ve vyhřáté troubě.
Zelňačka bez masa ke které přidáme osmažené kostičky housky.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Koprová omáčka se smetanou.
Sýrová omáčka na těstoviny z nivy a rajčat.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Polévka z červené čočky a rajčat dochucená celerovou natí.
Kuřecí kousky s nivou a bramborovou kaší.
Sýrová omáčka na těstoviny
Dozvíte se zde, jak se připravuje jemná zelná omáčka s červenou čočkou a koprem a recept na přípravu.