Recepty > kuře > jemný drůbeží krém se zeleninou a drůbežím masem
Potřebné suroviny:
1 litr drůbežího vývaru, 2 středně velké brambory, 1 mrkev, 1/8 celeru, 1 menší cibule, 250 ml smetany 12 %, 1 vaječný žloutek, sůl, muškátový květ, petrželka, 100-200 g drůbežího masa a drůbků
Postup přípravy:
Do drůbežího vývaru přidáme, pokud jsme již zeleninu ve vývaru nepovařili, oloupané nakrájené brambory, dobře očištěnou mrkev i celer, oloupanou cibuli a uvaříme doměkka. Pak vše rozmixujeme, dáme znova do hrnce, doplníme na menší kousky překrájeným masem, necháme je dobře prohřát. Teprve potom přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem a také prohřejeme. Již nevaříme, aby se žloutek v polévce nesrazil. Podle chuti osolíme a přidáme muškátový květ a nadrobno nakrájenou petrželku.
Další jídla:
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Knedlíčky z droždí zaváříme ve vroucí polévce.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Žampionový krém recept
Recept na přípravu jídla jemný drůbeží krém se zeleninou a drůbežím masem přináší na talíř svoji chuť.