Recepty > polévky > jemný krém z chřestu
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g bílého chřestu, 6 dl sladké a 4 dl kyselé smetany, 40 g škrobové moučky, 2 vaječné žloutky, sůl
Recept na přípravu:
Chřest oloupeme, odřízneme zdřevnatělé konce a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme jej, pokrájíme, rozmixujeme a propasírujeme. K vzniklému chřestovému krému přidáme smetanu se zakvedlanou škrobovou moučkou a vše povaříme. Poté jemný chřestový krém odstavíme, vmícháme žloutky a osolíme. Podáváme s kostičkami opečené housky.
Další recepty:
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Dršťková polévka z ovesných vloček s česnekem a mrkví.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Žampionová polévka se zeleninou s kostičkami rohlíku.
Bramborová polévka s koprem a vejci.
Žampionový krém
Jemný krém z chřestu přináší na talíře svoji chuť.