Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jemný švédský křupavý chléb

Jemný švédský křupavý chléb

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g žitné mouky, 200 g hrubé žitné mouky, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, 1/4 litru studeného mléka, 160 g tuku

Recept na přípravu:

Mouku prosejeme, přidáme cukr a osolíme. Mlékem zaděláme těsto a vpracujeme do něho studený tuk. Hladké těsto vyválíme v plát o šířce stébla. Propícháme a nakrajíme na obdélníky asi 6 × 12 cm veliké. Upečeme v teplé troubě.

Další recepty:
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Žitný chléb z kvásku

Recepty
Motto

Jemný švédský křupavý chléb vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.