Recepty > polévky > jeptiščina čočkovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 sklenice čočky, 1 červená cibule, 3 stroužky česneku, 8 rajčat, 1/4 sklenice olivového oleje, oregano, bazalka, zázvor, muškátový oříšek, pepř, černý a bílý pepř, kopr, máta, sůl, citron
Recept na přípravu:
Rozpálíme olej, osmahneme na něm cibulku nakrájenou na drobno, přidáme čočku, nakrájený česnek a vše spolu smažíme přibližně pět minut. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na deset minut dusit k čočce. Poté vše zalijeme přibližně půltřetím litrem vody, přidáme bylinky a koření a vaříme dokud čočka není měkká podle chuti, osolíme a minutu dvě necháme ještě povařit. Před servírováním polévky z čočky ji mírně doladíme citronovou šťávou. Na talířek nachystáme plátky citronu a pokud máme, tak i čerstvou bazalku.
Další recepty:
Polévkové nudle můžeme nakrájet nožem.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Šunkové noky do polévky
Jeptiščina čočkovka má své kouzlo.