Recepty

Recepty > z brambor > jihočeská bramborka

Jihočeská bramborka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 velké nastrouhané syrové brambory, 1 litr mléka, 3/4 kg hrubé mouky, 3 vejce, kostičku droždí, majoránku, kmín, česnek, sůl, (a podle toho, jakou zvolíme variantu, pak škvarky, nebo nakrájené uzené maso, případně salám,) sádlo

Recept na přípravu:

Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek, do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, vejce, sůl, prolisovaný česnek, majoránku, vykynutý kvásek, zbylé mléko a podle toho, pro jakou variantu jsme se rozhodli, pak buď škvarky, nebo uzené. Vše pěkně promícháme a necháme vykynout. Mezitím vymažeme plech sádlem, v míse vykynuté těsto vlijeme na plech a ještě chvíli je na něm necháme kynout. Pečeme v troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Po upečení krájíme na čtverce. Podle tohoto receptu vyjde bramborka na dva plechy.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborový guláš s klobáskou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou důkladně provaříme.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Svíčková omáčka na smetaně je klasika českých talířů.
Škubánky recept na přípravu.
Falešný tatarák

Recepty
Šulánky

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept jihočeská bramborka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.