Recepty > z brambor > jihočeská bramborka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 velké nastrouhané syrové brambory, 1 litr mléka, 3/4 kg hrubé mouky, 3 vejce, kostičku droždí, majoránku, kmín, česnek, sůl, (a podle toho, jakou zvolíme variantu, pak škvarky, nebo nakrájené uzené maso, případně salám,) sádlo
Recept na přípravu:
Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek, do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, vejce, sůl, prolisovaný česnek, majoránku, vykynutý kvásek, zbylé mléko a podle toho, pro jakou variantu jsme se rozhodli, pak buď škvarky, nebo uzené. Vše pěkně promícháme a necháme vykynout. Mezitím vymažeme plech sádlem, v míse vykynuté těsto vlijeme na plech a ještě chvíli je na něm necháme kynout. Pečeme v troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Po upečení krájíme na čtverce. Podle tohoto receptu vyjde bramborka na dva plechy.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborový guláš s klobáskou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou důkladně provaříme.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Svíčková omáčka na smetaně je klasika českých talířů.
Škubánky recept na přípravu.
Falešný tatarák
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept jihočeská bramborka.