Recepty

Recepty > polévky > jihočeská houbovka

Jihočeská houbovka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 cibule, olej, polovina celeru, 2 mrkve, 2 petržele, 1 pórek, dětská krupička, čerstvé nebo sušené houby, 1 ks droždí, 1 masox, sůl, petrželová nať

Recept na přípravu:

Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji a za stálého míchání přidáme pokrájenou zeleninu a hrst nakrájených čerstvých nebo sušených hub. Když zelenina změkne, přidáme rozdrobené droždí, směs zalijeme vodou s masoxem a pokud je potřeba, osolíme. Během varu zahustíme 1-2 lžícemi dětské krupičky. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať nebo libeček. Jihočeskou houbovou polévku podáváme s opraženými kostičkami chleba.

Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Drůbeží paštika s brusinkami přelitá želatinou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Jihočeská zelnice okyselená octem.
Vegetariánský boršč

Recepty
Motto

Jihočeská houbovka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.