Recepty > polévky > jihočeská kulajda z čerstvých hub
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrst čerstvých hub, 5 brambor, 1 špetka kmínu, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 2 bobkové listy, 250 ml husté zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, ocet, 4 vejce, kopr
Recept na přípravu:
Houby očistěte a nakrájejte je na větší kousky. Společně s kostičkami oloupaných brambor je vložte do osolené vody. Přidejte koření a vařte do změknutí brambor. Přidejte smetanu s rozkvedlanou moukou, promíchejte a krátce povařte. Osolte, okyselte octem a přidejte sekaný kopr. Rozklepněte čerstvá vejce a zlehka je upusťte do polévky. Tři minuty mírným varem povařte a dalších 5 minut nechte vejce dojít.
Další recepty:
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bylinková majonéza dochucená.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Pravá jihočeská kulajda
Jihočeská kulajda z čerstvých hub má své chuťové kouzlo.