Recepty > polévky > jíška
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-3 lžíce tuku, 4 lžíce hladké mouky, studená voda na rozmíchání
Recept na přípravu:
Tuk rozehřejeme, zahustíme hladkou moukou a za stálého míchání připravíme nahnědlou jíškou, kterou naředíme studenou vodou a dobře rozmícháme (pokud bychom jíšku zalili horkou vodou, mohla by se srazit a nebude hladká). Jíšku vlijeme do polévky a za stálého míchání přivedeme do varu.
Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Hrachová polévka
Ochutnejte recept jíška.