Recepty

Recepty > polévky > jitčina polévka

Jitčina polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Suroviny jsou vypsány v receptu.

Recept na přípravu:

Do vroucí osolené vody dáme mleté mražené maso (např. krůtí), nejlépe nakrájené na kostičky, aby nebyly velké kusy, přidáme zeleninu (podle chuti) a povaříme. Mezitím si z hrubé mouky uděláme těsto jako na nudle - o maličko tužší, aby se dalo strouhat na struhadle na hrubo. Při strouhání občas pomoučníme, lépe se strouhá. Nakonec strouhání zavaříme do polévky.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Polévka z tvrdého chleba se smetanou.
Sýrová polévka se zeleninou a feferonkou.
Saská soljanka se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Drožďová polévka pro děti se sekanou zelenou petrželkou.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Sýrová omáčka s kuřecím

Recepty
Motto

Jitčina polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.