Recepty > játra > jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Potřebné ingredience:
1 jitrnice, 2 stření cibule, 200 g okapaného kysaného zelí, 5 vajec, brambory, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Nadrobno nakrájené cibule osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme za stálého míchání nasucho osmažit na rozpálené teflonové pánvi dozlatova. Když je jitrnice dokřupava osmažená, zalijeme jí rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci, která necháme za stálého míchání srazit. Brambory uvaříme. Zelí necháme okapat.
Jitrnici, brambory a zelí naservírujeme na talíř, zasypeme cibulkou a podáváme.
Recepty na další jídla:
Kuřecí svíčková chutná s knedlíky.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Bramboráky se zelím smažíme dozlatova.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Recept na kuřecí játra v bramboráku
Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou.