Recepty

Recepty > játra > jitrnice se zelím a brambory

Jitrnice se zelím a brambory

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

6 jitrnic, 2 balíčky kysaného zelí, 2 kg brambor, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 2 cibule, cukr, mletý pepř, sůl, koření které máme rádi

Postup přípravy:

Na půlkolečka nakrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji. Zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce na jemně osmaženou cibulku a připravíme ho běžným způsobem. Přidáme 3 lžíce cukru, mletý pepř, sůl a koření. Necháme trochu podusit.

Mezitím si nakrájíme na kostičky očištěné brambory. Jednu vrstvu brambor poklademe do velkého pekáče. Osolíme, opepříme mletým pepřem a na brambory položíme jitrnice. Kolik lidí, tolik jitrnic. Na jitrnice rozložíme dušené zelí, aby byly jitrnice schované. Pokud nám do pekáče ukápne i šťáva ze zelí, tak nevadí. Jako poslední vrstvu poklademe opět brambory, osolíme a opepříme. Navrch nalijeme trochu oleje, který se prosákne až dolů.

Dáme zapéct do trouby, kde pečeme asi 45 minut. Pět minut před koncem pečení zalijeme brambory se zelím dvěma vejci, necháme zapéct a můžeme podávat.

Velkou naběračkou vyndáme brambory se zelím dohromady i s jitrnicí.

Recepty na další jídla:
Kuře na paprice s noky promícháme na rozpáleném sádle s trochou smetany.
Krupicové noky do polévky propláchneme ve studené vodě.
Hamburská omáčka chutná podávaná s houskovým knedlíkem.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Játra na víně chutnají.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Velikonoční nádivka oživí svátky jara.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Recept na bramboráky se zelím

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm jitrnice se zelím a brambory.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.