Recepty > polévky > jitrnicová polévka kroupy
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g vepřové krve, 50g krup, 1 lžíce sádla, 1 malá cibule, česnek, pepř, polévkové koření, nové koření, majoránka, sůl
Recept na přípravu:
Kroupy přeberte, propláchněte studenou vodou, vsypte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Vepřovou krev rozmixujte nebo rozšlehejte, nalijte přes cedník do litru vařící vody, osolte, vmíchejte kroupy, drobně pokrájenou a na sádle osmaženou cibuli, třený česnek, rozdrcenou majoránku, mleté nové koření, pepř a dochuťte polévkovým kořením. Polévku krátce povařte za stálého míchání a podávejte.
Další recepty:
Pikantní česnečka s chlebem.
Tagliatelle s lososem a jikrami z něj.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hříbková omáčka recept
Jitrnicová polévka kroupy má své kouzlo.