Recepty

Recepty > polévky > jitrnicová polévka kroupy

Jitrnicová polévka kroupy

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g vepřové krve, 50g krup, 1 lžíce sádla, 1 malá cibule, česnek, pepř, polévkové koření, nové koření, majoránka, sůl

Recept na přípravu:

Kroupy přeberte, propláchněte studenou vodou, vsypte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Vepřovou krev rozmixujte nebo rozšlehejte, nalijte přes cedník do litru vařící vody, osolte, vmíchejte kroupy, drobně pokrájenou a na sádle osmaženou cibuli, třený česnek, rozdrcenou majoránku, mleté nové koření, pepř a dochuťte polévkovým kořením. Polévku krátce povařte za stálého míchání a podávejte.

Další recepty:
Pikantní česnečka s chlebem.
Tagliatelle s lososem a jikrami z něj.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hříbková omáčka recept

Recepty
Motto

Jitrnicová polévka kroupy má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.