Recepty > polévky > jitrnicová polévka s brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou napsané v receptu.
Recept na přípravu:
Do tří čtvrtin litru horké vody vymačkáme obsah jedné jitrnice, přidáme sůl, špetku majoránky, 2-3 stroužky česneku, polovinu kostičky bujónu a dvě až tři brambory nakrájené na kostičky. Povaříme do změknutí brambor - tedy asi 15 minut. Utřený česnek také můžeme dát do polévky až na talíři. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Jitrnicová polévka z prejtu.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Saská soljanka se smetanou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Zapečené brambory se šlehačkou
Jitrnicová polévka s brambory přináší na české talíře svoji chuť.