Recepty

Recepty > polévky > jitrnicová polévka s kroupami

Jitrnicová polévka s kroupami

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 5 porcí: 15 dkg vepřového masa, sůl, 5 dkg zeleniny, 250 ml vepřové krve, 5 dkg krup nebo 15 dkg brambor, 2 dkg sádla, 2 dkg cibulky, majoránka, 4 kuličky tlučeného pepře, malý stroužek česneku, špetku zázvoru

Recept na přípravu:

Do osolené vody vložíme maso a na nudličky nakrájenou zeleninu a vše uvaříme do měkka. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky, vrátíme zpět do polévky a přidáme proceděnou vepřovou krev, doměkka uvařené kroupy a na sádle usmaženou, nadrobno nakrájenou cibulku. Dle chuti okořeníme polévku majoránkou, pepřem, strouhaným zázvorem, utřeným česnekem a povaříme ji.

Další recepty:
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Špenátová polévka z listového špenátu do které přidáme utřený česnek.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Jitrnicová polévka s česnekem

Recepty
Motto

Jitrnicová polévka s kroupami přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.