Recepty > polévky > jitrnicová polévka z krevní tučnice
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce sádla, 1 malá cibule, 40g krup nebo krupek, 200g konzervy krevní tučnice, česnek, mletý pepř, majoránka, polévkové koření, Vegeta speciál, 1 litr vody, masox
Recept na přípravu:
Kroupy propláchněte, namočte na několik hodin do studené vody, poté osolte, uvařte doměkka, proceďte a propláchněte studenou vodou. Na sádle usmažte dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zalijte ji vodou, vmíchejte kroupy, rozetřete česnek, koření, vegetu a povařte 3 minuty. Do polévky vložte rozmělněnou krevní tučnici, přiveďte k varu a za stálého míchání povařte minutu. Ihned podávejte.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Pikantní česnečka s chlebem.
Tagliatelle s lososem a jikrami z něj.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Hříbková omáčka recept
Jitrnicová polévka z krevní tučnice má své kouzlo.