Recepty > polévky > jogurtová polévka ze středního Turecka
Suroviny potřebné pro přípravu:
360 ml jogurtu, 60 g rýže, 20 g mouky, 1 vejce, 40 g másla, sůl, 2 lžíce sušené máty
Recept na přípravu:
Rýži uvaříme na malém plameni v čtyřech sklenicích vody s trochou soli do velmi měkka. V hrnci rozmícháme jogurt s moukou a vejcem, ohřejeme na malém plameni a postupně za stálého míchání přiléváme vodu s rýží. Poté vše spolu deset minut povaříme. Na másle opražíme mátu a posypeme jí jogurtovou polévku. Podáváme ji horkou.
Další recepty:
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Řepná polévka
Jogurtová polévka ze středního Turecka má své kouzlo.