Recepty

Recepty > polévky > jugoslávská rajská polévka

Jugoslávská rajská polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g vyzrálých rajčat, 1 velká cibule, hrstka rýže, 2-3 zelené papriky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, sůl, petrželka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, pak rozšleháme s vodou, vaříme a přidáme nakrájené papriky a rajčata. Vedle uvaříme ve slané vodě rýži, ocedíme, vložíme do polévky. Vajíčka rozšleháme s trochou vychladlé polévky a pomalu je vléváme za stálého míchání do celé polévky, aby se vejce nesrazila. Při podávání na talíři sypeme petrželkou.

Další recepty:
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Rajská omáčka z rajských jablíček s rýží.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Zeleninový boršč do kterého přidáme nakrájené maso.
Dobrý boršč z dobrých surovin.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Krémová česnečka se zvýrazněnou chutí stroužkem prolisovaného česneku.
Polévka z dýně hokaido s kari a lehce opečenými plátky česneku.
Rajská polévka s rýží

Recepty
Motto

Jugoslávská rajská polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.