Recepty > játra > omáčka z vepřových jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
400 g vepřových jater, 50 g slaniny, 1 cibule, 40 g polohrubé mouky, kmín, mletý pepř, sůl, 1 (a případně podle chuti i více) stroužků česneku, 250 g rýže
Postup přípravy:
Játra uvaříme v neosolené vodě doměkka. Rozškvaříme si slaninu a na ní zpěníme nadrobno nasekanou cibuli s kmínem, přidáme mouku a společně osmahneme. Připravenou cibulovou jíšku zalijeme vývarem z jater, promícháme, doplníme se solí utřeným česnekem a povaříme. Měkká játra nastrouháme na malé kapky, vmícháme do omáčky a necháme přejít varem. Nakonec dochutíme mletým pepřem a solí.
Omáčka z vepřových jater chutná s dušenou rýží jako přílohou.
Recepty na další jídla:
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Zeleninové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem.
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Nádivka ke kuřeti a do kuřete.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Játra na víně chutnají.
Velikonoční nádivka oživí svátky jara.
Játrová omáčka z hovězích jater
Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm omáčka z vepřových jater.