Recepty > kuře > kachna dušená v rýži
Potřebné suroviny:
1 kachna
sůl
50 g oleje nebo tuku
30 g cibule
sůl
pepř
voda
350 g rýže
250 g zelené papriky
200 g rajčat
100 g hub
Postup přípravy:
Očištěnou, omytou kachnu pokrájíme na menší kousky, osolíme a dáme na rozpálený oleje nebo tuk, na kterém jsme zpěnili najemno nakrájenou cibuli. Přidáme koření a za občasného promíchání maso dusíme ve vlastní šťávě. Později ho podlijeme naběračkou horké vody. Když je maso poloměkké, šťávu zlijeme a přecedíme na přebranou, umytou rýži. Do povařené rýže přidáme na kolečka nakrájenou zelenou papriku, na osminky nakrájené rajčata a na tenké plátky nakrájené houby. Dle potřeby přisolíme. Přidáme upravené kousky kachního masa. Vše pod pokličkou v troubě dusíme asi 20-25 minut.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na pomerančích s brambory.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kachna na medu s brambory.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Kachna na divoko recept
Recept na přípravu jídla kachna dušená v rýži přináší na talíř inspiraci.