Recepty > čínská kuchyně > kachna Jüan-pao
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu tohoto pokrmu:
1 kachna cca 1 Kg, cukr, 8 vajec (dle počtu osob), olej, 1 nakrájená cibulka, 1 zázvor anebo 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 šálek světlého vína, 2 kávové lžičky soli, 1 šálek rýžového vína, 1 šálek vývaru, 1 polévková lžíce sezamového oleje.
Postup přípravy kachny Jüan-pao:
Necháme zkaramelizovat cukr, až zhnědne. Odstavíme, zalijeme třemi polévkovými lžícemi vody a necháme rozpustit. Očištěnou a vykuchanou kachnu vložíme do 1 litru vařící slané vody a uvaříme. Mezitím uvaříme vajíčka natvrdo, ponoříme je na chvíli do studené vody, oloupeme a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Uvařenou kachnu zbavíme kostí a rozkrájíme na kousky. Na jednu polévkovou lžíci rozpáleného oleje vložíme kousky masa a opékáme po stranách. Poté do nádoby přidáme všechny přísady a celá opečená vajíčka a povaříme. Těsně před podáváním zahustíme rozmíchanou škrobovou moučkou.
Další recepty:
hlíva ústřičná v čínském karamelu, čínské nudle, čínské nudle se zelím
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.