Recepty > kuře > kachna na červeném víně
Potřebné suroviny:
1 menší kachna
sůl
2 lžíce oleje
1 cibule
150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
200 ml červeného vína
1 bobkový list
2 hřebíčky
drůbeží vývar
30 g hladké mouky
1 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
Postup přípravy:
Vykuchanou, očištěnou a omytou kachnu rozporcujeme a osolíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a vše zalijeme červeným vínem. Do tohoto základu vložíme rozporcovanou kachnu a hřebíčky a pod pokličkou udusíme doměkka. Během pečení podléváme drůbežím vývarem. Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu zahustíme moukou opraženou nasucho a povaříme. Do takto připravené omáčky vložíme zpět kachnu a vše posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
Další jídla:
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Králík na víně zjemněný kouskem másla.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta na pomerančích s brambory.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna na medu s brambory.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kachna na divoko recept
Recept na přípravu jídla kachna na červeném víně přináší na talíř inspiraci.