Recepty > kuře > kachna na koření s mrkví
Potřebné suroviny:
600 g mrkve
400 g šalotky
125 ml suchého vína
4 vykostěné kachní prsa
2 lžičky mletého černého pepře
2 lžíce másla
1 lžička citrónové šťávy
petrželová nať
sůl
Postup přípravy:
Kachní prsa nařízneme do mřížky na straně kůže. Koření smícháme se solí a směsí ochutíme maso ze všech stran. Na suché rozpálené pánvi prsa prudce opečeme nejdřív kůží dolů, pak obrátíme a několik minut opékáme. Maso následně přeložíme na plech a dáme upéct. Ve výpeku po kachně opečeme nakrájené šalotky. Přidáme máslo, oloupané a rozčtvrcené mrkvy. Krátce podusíme a podlijeme vínem. Přikryjeme a dusíme 10 minut. Pak k zelenině přimícháme nasekanou petrželovou nať a citrónovou šťávu. Po upečení nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou mrkví.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na pomerančích s brambory.
Kachna na medu s brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Králík na víně zjemněný kouskem másla.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kachna na divoko recept
Recept na přípravu jídla kachna na koření s mrkví přináší na talíř inspiraci.