Recepty > kachna > kachna na medu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kachna, sůl, 5 lžic medu, 5 lžic bílého vína, pepř, 1 lžíce sojové omáčky, olej, 4 broskve
Postup přípravy pokrmu kachna na medu:
Naporcovanou kachnu, nejlépe vykostěnou, osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme směs na zalití tak, že smícháme med, bílé víno, pepř a sojovou omáčku. Kachní maso osmahmeme na oleji z obou stran, přendáme do pekáče, zalijeme medovou směsí, vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby kachnu podléváme. Nakonec těsně před dopečením kachny přidáme oloupané a rozpůlené nebo na plátky nakrájené broskve. Můžeme přidat také ostružiny. Broskve necháme v pekáčku s kachnou pouze prohřát. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Další recepty:
kachna Jüan-pao vnáší do jídla orientální chutě, tatarák z lososa, kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú, ryby nakládané na kyselo, treska s rajčaty, kuře na zelí, játrová omáčka recept na přípravu
Recept, podle kterého připravíte pokrm kachna na medu.