Recepty

Recepty > kuře > kachna na pomerančích s jablky a brambory

Kachna na pomerančích s jablky a brambory

Potřebné suroviny:

1 kachna
sůl
pepř
6 pomerančů
4 jablka
1 hrnek strouhanky
1 hrst rozinek
8 brambor
100 ml bílého vína
1 lžička škrobu

Postup přípravy:

Kachnu očistíme, osolíme a opepříme. Tři pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky, jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ovoce promícháme se strouhankou a rozinkami a takto připravenou směsí naplníme břišní dutinu. Otvor zašijeme. Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct do trouby předem vyhřáté na 230°C, po 20 minutách teplotu snížíme, přilijeme víno a za stálého polévání výpekem pečeme 1,5-2 hodiny. Na posledních 30 minut přidáme ke kachně brambory. Během pečení odebíráme z pekáče přebytečný tuk. Hotovou kachnu naporcujeme, brambory necháme okapat a výpek bez tuku smícháme se šťávou ze dvou pomerančů, trochou kůry a povaříme. Sos zahustíme lžičkou škrobu, do kterého přidáme dílky posledního pomeranče.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůta na pomerančích s brambory.
Kachna na medu s brambory.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Králík na víně zjemněný kouskem másla.
Kachna na divoko recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kachna na pomerančích s jablky a brambory přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.