Recepty

Recepty > kachna > kachna pečená na jablcích a zelí

Kachna pečená na jablcích a zelí recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kachna, sůl, kmín, 3 jablka, malá hlávka červeného zelí, 1 lžíce sádla, 1 velká cibule, sklenka červeného vína, lžička cukru, lžíce hladké mouky

Recept na přípravu:

Očištěnou kachnu osolíme zvenčí i zevnitř, posypeme kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití, obrácení a sebrání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je dusíme ve výpeku. Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme a naporcujeme. Zatímco se kachna peče, připravíme si červené zelí. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí, lžičku soli a lžičku kmínu, přelijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 45 minut). Ke konci dušení vlijeme víno, přisladíme a nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Za občasného promíchání povaříme, podle chuti přisolíme nebo přikyselíme octem a přidáváme jako přílohu k pečené kachně, kterou podáváme s knedlíkem.

Další recepty:
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuřecí játra na červeném víně posypeme pro zahuštění hladkou moukou.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Kachna na medu zve ke stolu.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Kachna na divoko

Recepty
Motto

Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna pečená na jablcích a zelí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.