Recepty > kachna > kachna pečená na medu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kachna, 3 lžíce medu, 250 ml drůbežího vývaru, polovina lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, sůl
Recept na přípravu:
Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vývarem a vložíme ji do vyhřáté trouby, ve které ji pečeme přibližně hodinu. Přilijeme sojovou omáčku, dezertní víno a přidáme mletý zázvor. Přikryjeme poklicí, pečeme a stále podléváme. Když je kachna téměř měkká, přidáme tekutý med a dopečeme. Maso šťávou přelijeme. Podáváme s rýží.
Další recepty:
Pečená kachna s jablky kterou podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Kachna na medu zve ke stolu.
Játra na divoko ke kterém přidáme brusinky.
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Kuře na slanině podáváme s vařenými brambory.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Kachna na divoko
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna pečená na medu.