Recepty

Recepty > kachna > kachna pečená na medu

Kachna pečená na medu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kachna, 3 lžíce medu, 250 ml drůbežího vývaru, polovina lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce dezertního vína, 2 lžíce sojové omáčky, sůl

Recept na přípravu:

Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vývarem a vložíme ji do vyhřáté trouby, ve které ji pečeme přibližně hodinu. Přilijeme sojovou omáčku, dezertní víno a přidáme mletý zázvor. Přikryjeme poklicí, pečeme a stále podléváme. Když je kachna téměř měkká, přidáme tekutý med a dopečeme. Maso šťávou přelijeme. Podáváme s rýží.

Další recepty:
Pečená kachna s jablky kterou podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Kachna na medu zve ke stolu.
Játra na divoko ke kterém přidáme brusinky.
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Kuře na slanině podáváme s vařenými brambory.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Kachna na divoko

Recepty
Motto

Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna pečená na medu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.