Recepty

Recepty > kuře > kachna pečená na pomerančích

Kachna pečená na pomerančích

Potřebné suroviny:

1 mladá netučná kachna, 3-4 pomeranče, sůl, 4 lžíce sádla nebo oleje na osmažení zeleniny, 100 g celeru, 100 g mrkve, 100 g cibule, špetka tymiánu, nové koření, pepř, bobkový list, citronová šťáva

Postup přípravy:

Kachnu zbavíme zbytků peří, odřízneme křídla, uvnitř osolíme a břišní dutinu naplníme třemi oloupanými pomeranči. Břišní otvor spíchneme kovovými jehlicemi. Na sádle z kachny nebo na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu i cibuli, pak přidáme všechno potřebné koření, dáme do pekáče, podlijeme vodou a na tento základ vložíme kachnu. Přikryjeme vrchní částí pekáče a dusíme asi 30 minut po obou stranách přikryté. Pak sejmeme vrchní část pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Během pečení kachnu poléváme a stále musíme podlévat (nejlépe vývarem), aby se zelenina nepřipálila. Měkkou kachnu vyjmeme, nakrájíme na porce a připravíme šťávu. Zeleninu a koření prolisujeme nebo scedíme a rozmixujeme i s pomeranči, se kterými se kachna pekla. Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s bramborovou kaší. Přímo na talířích zdobíme čtvrtkami nebo kolečky pomerančů.

Další jídla:
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kachna pečená na kmíně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kachna pečená na pomerančích přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.