Recepty > kachna > kachna po staročesku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kachna, 500 g kysaného zelí, 2 větší cibule, 2 dl bílého vína, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem, podlieme vodou vodou a upečeme doměkka (cca 1,5 hodiny). V průběhu pečení kachnu podléváme a poléváme vypečenou šťávou. V polovině pečení odebereme trochu vypečeného sádla, na jemno nakrájíme obě cibule a osmahneme je na vypečeném sádle z kachny. K osmahnuté cibulce přidáme zelí, podlijeme vínem a krátce podusíme. Poté kachnu vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Dušené zelí klademe na dno pekáče a na vrstvu zelí položíme naporcovanou kachnu. Dáme znovu péci při průběžném polévání výpekem, dokud zelí nezměkne. Podáváme s knedlíky.
Další recepty:
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Kuře po staročesku dusíme do změknutí.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Kachna na medu zve ke stolu.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Zelím nadívané kuře podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem jako přílohou.
Nadívaná kachna
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna po staročesku.