Recepty > kuře > kachna s houbovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kachna
sůl
celý kmín
2 lžíce sádla nebo oleje
Zelí:
1 velká hlávka červeného zelí
2 mrkve
2 jablka
2 cibule
2 lžíce hotové jíšky
sůl
cukr
kmín
Nádivka:
400 g hub
100 g slaniny
2 cibule
2-3 vejce
4 starší rohlíky
mléko podle potřeby
2 lžíce másla
sůl
kmín
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostky, houby a slaninu na kousky a cibuli nasekáme najemno. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme houby, směs osolíme, okmínujeme a dusíme. Když jsou houby téměř hotové, přisypeme slaninu a ještě podusíme. Pak přidáme nakrájené rohlíky, vejce a dle potřeby mléko. Promícháme. Kachnu osolíme, okmínujeme a naplníme nádivkou. Vložíme do pekáče vymazaného sádlem nebo olejem, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 90 minut doměkka, zpočátku pod pokličkou, pak bez ní. Zelí rozpůlíme, vyřízneme košťál a nakrouháme. Ve větším hrnci ho smícháme se solí, kmínem a cukrem a necháme chvíli stát. Cibuli, mrkev a jablka nakrájíme na malé kostičky a přidáme k zelí. Zalijeme vodou a přikryté dusíme doměkka. Přidáme jíšku, případně ještě dochutíme solí a cukrem. Kachnu podáváme se zelím, nádivkou a bramborovým knedlíkem.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Kachna na medu s brambory.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa pečená s jablky dozlatova.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Krůta na pomerančích s brambory.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Pečená kachna s jablky
Recept na přípravu jídla kachna s houbovou nádivkou přináší na talíř inspiraci.