Recepty

Recepty > kachna > kachna s jablky

Kachna s jablky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

kachna bez drobů, 1 kg jablek, 100 gramů medu, 4 lžíce limetkové šťávy, mleté nové koření, mletá skořice, mletý bíý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Kachnu očistíme, omyjeme, zvenku i zevnitř osolíme, ochutíme novým kořením a uložíme v chladu, ideálně přes noc. Druhý den ji vložíme hřbetem dolů do pekáčku, propícháme ji na tučných místech vidličkou a podlijeme 1 dl vody. Zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 160 °C. Po 90 minutách kachnu odklopíme, přidáme na čtvrtky nakrájená jablka zbavená jádřinců, přelijeme šťávou z limetky rozmíchanou s medem a trochou skořice a pepře a pokračujeme v pečení na 180 °C, dokud se na povrchu masa nevytvoří zlatavá kůrčička. Během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.

Hotovou kachnu naporcujeme a podáváme s pečenými jablky a rýží jako přílohou.

Další recepty:
Rýžový nákyp s jablky upečeme v troubě.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuře na divoko podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Játra na divoko ke kterém přidáme brusinky.
Pečená kachna s jablky kterou podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Kuře na slanině podáváme s vařenými brambory.
Kachna na divoko

Recepty
Motto

Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna s jablky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.