Recepty

Recepty > kuře > kachna se švestkovou omáčkou

Kachna se švestkovou omáčkou

Potřebné suroviny:

2 kachní prsa, sušené švestky, švestková povidla, 1 dcl červeného vína, 2 stroužky česneku, hrubě namletý pepř, tymián

Postup přípravy:

Kachní maso osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme na teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C.
Zatímco se kachní maso peče, připravíme si omáčku. Na výpeku jemně orestujeme sekaný česnek, přidáme červené víno, švestková povidla, nasekané sušené švestky, sůl a tymián. Omáčku zredukujeme varem na polovinu.
Při podávání servírujeme na talíři maso podlité omáčkou. Kachna se švestkovou omáčkou chutná nejlépe s bramborovou kaší jako přílohou.

Další jídla:
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Kuře pečené na zelí a slanině tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Pečené krůtí krky podáváme s pečenými brambory.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna pečená na jablcích a zelí

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kachna se švestkovou omáčkou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.