Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kachna, sůl, kmín, 1 kg kysaného zelí, 100g anglické slaniny, cibuli, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky
Recept na přípravu:
Kachnu osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče, přilijeme 200 ml vody, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C, ve které kachnu pečeme ze průběžného polévání výpekem. Po 1 hodině kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál. Po další hodině kachnu odklopíme, otoříme zpět na prsa a dopékáme již odkrytou, abychom tak získali křupavou kůžičku.
Kysané zelí vložíme do hrnce, zalijeme 300 ml vody a pod pokličkou uvaříme do měkka. Když se voda v zelí téměř úplně odvaří, přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili tak, že jsme na rozehřátém oleji osmažili na drobné kostky pokrájenou anglickou slaninu, přidali nadrobno nakrájenou cibuli a nechali zesklovatět, poté zaprášili moukou a ještě chvíli osmažili, zalili vodou a za míchání 5 minut vařili.
Kachnu se zelím podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky jako vhodnou přílohou.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Hlávkový salát jako příloha.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem stehna okmínujeme...
Bůček na zelí je český recept.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Zelná polévka s klobáskou.
Kachna Jüan-pao na čínský způsob.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Pečená kachna
Ochutnejte lahodnou chuť, kterou přináší recept kachna se zelím.